Hajrá, Jessup Team!

2019.03.04.
Hajrá, Jessup Team!
Győzelemmel kezdte idei szereplését az ELTE ÁJK csapata: hallgatóink 16 csapatot maguk mögé utasítva elsők lettek az európai nemzetközi jogi jogesetmegoldó és perbeszédversenyen Lisszabonban. 

Az ELTE Jessup Team – legyőzve Finnország, Ausztria, Luxemburg, Észak-Macedónia, Szlovákia és Málta csapatát – megnyerte a február 21–23. között Lisszabonban megrendezett Jessup European Friendly-t, amelyen idén 17 csapat vett részt.

A csapat tagjai – Bazsó GáborBuda Zolta, Koncsik Marcell és Szép Vanessa – Kajtár Gábor adjunktus, Sulyok Katalin tanársegéd és Pap Dániel, az Emberi Jogok Európai Bíróságának jogásza segítségével készültek fel a versenyre.

Az európai versenyen a Best Oralist a mintegy 70 indulóból Buda Zolta lett, Koncsik Marcell a 3. helyen végzett, a felperesi és alperesi oldalon is érvelő Bazsó Gábor pedig az 5. helyet szerezte meg.

Az ELTE perbeszédesei tavaly minden idők legnagyobb eredményét érték el Washingtonban: több mint 120 egyetemmel versenyezve megszerezték az összevont felperesi és alperesi beadványokért járó abszolút első helyet.

A versenyen való részvételt az Igazságügyi Minisztérium támogatta.

Forrás: ELTE ÁJK