OTDK

OTDK

A kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia a hazai hallgatói tudományos élet legfontosabb seregszemléje, amely során a Kárpát-medence minden részéből érkező hallgatók írásbeli pályamunkáikkal, illetve ezek szóbeli előadásával versenyeznek a háromtagú zsűri előtt. Ha szeretsz elmélyedni egy szakmai kérdésben, szívesen körül járnál egy érdekes jogi témát, vagy csak gyakorolnád a tudományos esszéírási és előadói készségeket, itt a helyed! Elméleti és gyakorlati érdeklődéssel is érdemes kipróbálnod magad, az OTDK-kutatás nemcsak a PhD-képzés előszobája, hanem a versenyszférában is előnyt jelent. Számos kiváló gyakorló jogász, ügyvéd is részt vett az OTDK-n hallgatóként, hiszen olyan készségeket és gondolkodást sajátíthatsz el, amely a gyakorlatban is jól kamatoztatható. A gyakorlati jogászi munka során felmerülő kérdéseket alaposabban egy tudományos kutatás során lehet megvizsgálni, ezért az ilyen jellegű választott kutatási téma a későbbi munkáltatók számára is előnyt jelent.

A következő, XXXV. OTDK 2021 tavaszán, Debrecenben kerül majd megrendezésre, a kari szintű kvalifikációs fordulóra 2020 őszén kerül majd sor a Tanszék szervezésében. Az OTDK-ra kijutó hallgatók jeles szakdolgozati érdemjegyet kapnak, mivel az OTDK-pályamunka szakdolgozatként is leadható, még akkor is, ha nem ötödévben írjátok a dolgozatot. 

Ha gondolkodsz az induláson, keresd bátran a tanszék oktatóit, akiknek a témavezetése mellett bármilyen, neked tetsző témában írhatsz TDK-dolgozatot. Addig is inspirációként álljon itt egy válogatás a tanszék által felkészített hallgatók korábbi eredményeiből!