TDK

TDK

Tudományos diákkör

A Nemzetközi és EU Közjogi Tudományos Diákkör a Nemzetközi Jogi Tanszék mellett tevékenykedik. Heti rendszerességű programjaink során elmélyülési lehetőséget szeretnénk biztosítani a nemzetközi jog, illetve az Európai Unió közjoga (intézményrendszere, jogalkotása, szakpolitikái) iránt érdeklődőknek. Sokféle, aktuális jogi kérdéseket célzó eseményt szerveztünk az elmúlt években, így például előadásokat, filmvetítéseket, vitaköröket és szakmai kirándulásokat. Facebook-oldalunkon, ahol közelgő eseményeinkről is tájékozódhattok, gyakran osztunk meg érdekességeket, jogi vonatkozású híreket. Tagjaink a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákkör Konferenciákról (OTDK) rendszerint kiváló eredményekkel térnek haza. Az OTDK-n induló hallgatók versenyre való felkészülését a TDK közösen és egyénre szabott módon is segíti. 

 A programjaink során lehetőséget kapunk a témák szakértőkkel, szűk körben való megvitatására, közös gondolkodásra. Ráadásul a TDK nemcsak egy szakmai lehetőség, hanem egy közösség is, ahol hasonló érdeklődésű barátokra tehetsz szert. A TDK hetente tartja üléseit, egy a tagok számára leginkább megfelelő időpontban. Az aktuális TDK ülésekről a Facebook-oldalunkon, illetve a tanszéki hirdetőn is találhatsz további információkat. 

A TDK a tanszék mellett autonóm módon szerveződik, hagyományosan két társtitkár vezetésével maga szervezi programjait, amelyben a tanszék TDK felelős oktatója és PhD-hallgatója is segítségükre van. A társtitkárokat a tanév végén a TDK tagjai választják.

A TDK titkárai a 2019/2020-as tanévben: 
Farkas Luca és Kerber Zsuzsanna

A TDK-ért felelős oktatók:
dr. Kajtár Gábor adjunktus és dr. Balogh Annamária PhD-hallgató

Várunk minden érdeklődőt szeretettel! Ha csatlakoznál a TDK-hoz, keresd bátran a TDK titkárokat a nemzetkozijogitdk@gmail.com e-mail címen, illetve Facebook-oldalunkon keresztül!